4 podkaster om eiendomsinvesteringer

Eiendomshjørnet
Eiendomshjørnet
November 10, 2023

Det finnes en rekke gode informasjonskilder for eiendomsinvesteringer. Blogger, bøker, twitter, instagram osv. Vi har tidligere presentert 7 gode bøker for eiendomsinvesteringer. Denne artikkelen kan leses her. I denne artikkelen tar vi derimot for oss 4 podkaster om eiendom som kan være gode informasjonskilder for deg som eiendomsinvestor.


Podkastene er av ulikt preg, der noen baserer seg på intervjuer med eiendomsinvestorer og andre tar for seg boligmarkedet.

Denne artikkelen ble først publisert inne på Eiendomshjørnet, et medlemsforum for små og mellomstore eiendomsinvestorer, hvor vi deler kunnskap gjennom fagartikler, videoer, dealanalyser og livesendinger. Se hva medlemmene sier her.

1. Boligbobla


Boligbobla er en podkast som produseres i regi av Eiendom Norge. Podkastens verter er Erik Lundesgaard og Henning Lauridsen fra Eiendom Norge. Podkasten publiseres minimum en gang i måneden i forbindelse med Eiendom Norge sine siste tall på boligmarkedets utvikling foregående måned og er en ypperlig informasjonskilde for å få med seg de siste endringene i boligmarkedet.


Statistikken blir godt forklart og er ikke for begrepstung. Podkasten inviterer gjerne også sentrale skikkelser innenfor eiendomsbransjen i regi av boligmarkedets utvikling for å ytterligere utdype hvorfor markedet utvikler seg slik det gjør, og hvordan det vil se ut fremover.


Podkasten produserer også andre episoder der de inviterer ulike personer som har god innsikt i boligmarkedet. Dette har tidligere vært sjefsøkonomer, eiendomseksperter og tidligere statsminister Erna Solberg.

Les også: 5 bøker som gjør deg til en bedre eiendomsinvestor


2. Fastighetsprinsen


Fastighetsprinsen er Nordens største eiendomspodkast, og inviterer hver mandag en ny eiendomsinvestor til å diskutere eiendom. Podkastens vert er svenske Karl Erik Daniel Öberg Hallin, som diskuterer eiendom med både svenske og norske investorer.


Fastighetsprinsen er preget av mange inspirerende historier, og kan være et godt sted å hente motivasjon til å starte med eiendom. Eksempelvis var Eiendomshjørnets Håkon Midtun innom og fortalte om historien sin fra fabrikkmedarbeider til 75 MNOK i eiendomsverdi. Podkaster med gjester som Pål Restad og Hobbyinvestoren Øystein finnes også.

Les også: Min Første Utleieenhet – Pål Restad

Les også: HobbyInvestoren: – Kjøpet som forandret livet mitt. Slik finansierte og kjøpte jeg min første utleieenhet


Podkasten varierer også bredt med tanke på gjester, og snakker med investorer i begge ender av skalaen. Noen intervjuobjekter er i starten av eiendomsreisen sin, og andre har store porteføljer. Det inviteres også regelmessig sentrale skikkelser innen norsk eiendom.


Blant annet kan du som eiendomsinvestor bli inspirert av diskusjonene verten har med:


  • Johan Rasting (Bo Coliving)
  • Nejra Macic (Prognosesenteret)
  • Gunnar Bøyum (Aspelin Ramm)
  • Baard Schumann (Union)
3. Eiendomspodden


Eiendomspodden er en podkast laget av Newsec og handler om hvordan boligmarkedet utvikler seg. Podkasten er av høy kvalitet, men publiseres sjeldnere enn de andre podkastene presentert. Hver 3. måned går vertene Øyvind Johan Dahl og Jon Harry Dahlberg Årstad ut med nye kvartalsoppdateringer, som gir et godt blikk på eiendomsmarkedet sett fra Newsec.


Podkasten går mer i dybden på trender og utviklinger i markedet, og har også et stort fokus på næring. Det presenteres makroøkonomiske perspektiver på eiendomsmarkedet, aspekter innenfor finansiering av eiendom og til slutt hvordan markedet står i forhold til verdivurderinger.


Begreper som primeyield og sekundære yielder blir brukt hyppig og det anbefales å ha noe forkunnskap om begreper innen eiendom for å få mest mulig ut av podkasten. Har du dette på plass vil dette være en av de beste norske podkastene for å forstå eiendomsmarkedet i Norge. Det presenteres også tall for Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim, som jo er interessant for de som opererer i disse områdene.


I tillegg til kvartalsvise oppdateringer publiseres det også avsnitt med ulike temaer som proptech og esg. Det inviteres også i likhet med andre podkaster ulike sentrale skikkelser innenfor eiendomsbransjen, eksempelvis Daniel Siraj (OBOS), Christian Ness (NRP) og Andreas Jul Røsjø (Møller Eiendom).


4. BiggerPockets Real Estate Podcast


Det er begrenset hvor mange gode podkaster det finnes om eiendom i Norge. Det kan derfor være lurt å lytte til podkaster produsert i andre land, fortrinnsvis på et språk du behersker. BiggerPockets Real Estate Podcast er et godt alternativ til norske podkaster, og er kjent for uformelle og underholdende intervjuer med kjente eiendomsinvestorer med ulike bakgrunner.


Tidligere episoder har blant annet tatt for seg analysering av eiendom, hvordan du kan finansiere eiendom, og hvordan du kan skalere porteføljen din. Det er også stor bredde i form av ulike intervjuobjekter som representerer mange ulike utgangspunkt og strategier.


En «passiv» læringsplattform


Mange betegner utleie av eiendom for passiv inntekt. Om dette stemmer eller ikke, er opp til eiendomsinvestorene å vurdere. Trenger du som eiendomsinvestor relevant underholdning, lærdom, tips & triks eller inspirasjon er derimot podkaster om eiendom en glimrende kilde til dette uten å måtte foreta seg noe annet enn å lytte.


De nordiske podkastene presentert her gir god informasjon om eiendomsmarkedet, og interessante vinklinger fra ulike eiendomsinvestorer eller andre kjente eiendomsskikkelser. Tar du steget utenfor landegrensene finnes det utømmelige kilder, som BiggerPockets nevnt over. Vær likevel obs på hvilke kilder du lener deg på – ikke alle er like gode.

Eiendomshjørnet
Eiendomshjørnet
Et nettverk for eiendomsinvestorer. Bli medlem her!