5 bøker som gjør deg til en bedre eiendomsinvestor

Eiendomshjørnet
Eiendomshjørnet
August 29, 2023

Dersom du har et umettelig behov for eiendom, og ikke får nok eiendomsstoff gjennom alt Eiendomshjørnet har å tilby, finnes det muligheter til å tilegne seg enda mer kunnskap på egenhånd. De siste årene har det kommet flere aktuelle bøker hvor ulike eiendomsfjes deler sine historier om hvordan de kom i gang med eiendom og utleie, og med generelle betraktninger om faget. I denne artikkelen presenterer vi 5 av disse bøkene.

Denne artikkelen ble først publisert inne på Eiendomshjørnet, et medlemsforum for små og mellomstore eiendomsinvestorer, hvor vi deler kunnskap gjennom fagartikler, videoer, dealanalyser og livesendinger. Se hva medlemmene sier her.

1.     10 mill, 10 år – Hobbyinvestoren

Første bok ut er skrevet av Eiendomshjørnets egen Hobby. I boka hans 10 mill, 10 år forteller han om sin egen eiendomsreise (så langt). Sammen med samboeren har han gått fra 0 til 700 000 i årlige leieinntekter fordelt på 4 utleieenheter. I boken deler Hobby åpenhjertig hvordan de gikk frem, og gir en detaljert beskrivelse av sine 8 år som eiendomsinvestor.

 

I tillegg til å fortelle sin egen historie, deler Hobby malen han sender til banken når han søker lån. Dette er Excel-skjema du som leser står fritt til å bruke til dine egne eiendomsinvesteringer i møtet med bank. Tilslutt får du som leser også tilgang til Hobbys egen regnekalkulator. Denne kan brukes til å regne på aktuelle eiendommer før du bestemmer deg for å investere.

Link til boka finner du her: https://hobbyinvestoren.gumroad.com/l/WBKZp/twitter

Les også: 4 podkaster om eiendomsinvesteringer

 

2.     Boligkupp og Drømmesalg – Location Location Location

Neste bok er skrevet av personen under Twitter-aliaset Location Location Location. Forfatteren har lang fartstid som eiendomsmegler, og i boka deler han denne erfaringen fra eiendomsmarkedet. Temaer som tas opp er, for eksempel:

  • Flipping
  • Strategier i budrunder
  • Hvordan skaffe seg høyest yield
  • Valg av megler for eget salg
  • Hvordan gjøre et godt kjøp

Den 64 sider lange boka er lettlest, og gir et unikt innblikk i et myteomspunnet boligmarked. For noen vil det meste av innholdet være helt nytt. For de med lang erfaring kan det være at noen ting repeteres, men de fleste vil lære seg nye tips og triks. Dersom du bare får bruk for ett av tipsene, kan dette være med på å spare deg for vesentlige summer.

 

Link til boka finner du her: https://locationlocation.gumroad.com/l/aHCdt

Les også: Er eiendommen en god deal? Slik regner du på utleieobjekter gjennom 8 steg

 

3.     Fra Fabrikkmedarbeider til Eiendomsmillionær – Kfrihet

Igjen skal vi til en bok som er skrevet av Eiendomshjørnets grunnleggere. Boka er ført i penn av Ole Henrik Sæve, og tar for seg den noe uortodokse eiendomsreisen til Håkon Kfrihet Midtun. Boka gir et ærlig innblikk i en eiendomsinvestors opp – og nedturer, og beskriver hvordan Kfrihet egenhending bygget opp en eiendomsportefølje på rundt 70 millioner kr.

  

Boka er noe mer omfattende sammenlignet med de to foregående bøkene, i form av lengde og innhold. På 164 sider rekker du blant annet å bli godt kjent med Kfrihets reise, lære om bankens perspektiv i eiendomsinvesteringer og lese om hvordan du regner på aktuelle objekter. Boka kan kjøpes i flere varianter, blant annet med komplett tilgang til Krifhets Excel-ark til eget bruk, e-bok, eller bok i vanlig papirformat.

 

Link til boka finner du her: https://www.kfrihet.no/butikk/

 

4.     Rik på gjeld – Pål Ringholm

Videre skal vi til en bok med fokus utover det rent eiendomsfaglige. Eller, skal vi? Rik på gjeld er skrevet av Pål Ringholm, og kommenterer de positive og negative aspektene tilhørende gjeld. Gjeld, eller finansiering, er svært sentralt innen eiendom. Ettersom investeringer i eiendom ofte forbindes med lav risiko, pleier banker å tilby lån med gunstige betingelser. Derfor er det essensielt å forstå at gjeld ikke behøver å være negativt, men at det kan heller ses på som et verktøy du som investor bruker i strategien din.

 

Forfatteren evner å gi et godt bilde av de positive aspektene gjeld bringer med seg, men glemmer ikke å nevne de negative også. Boka er fra 2022, og dermed svært aktuell. Ringholm tar til ordet for at gjeldsmarkedet er i stor endring, og at «en av de største kreditt- og rentefestene gjennom de siste 750 år nå er over». Les boka, og du vil som eiendomsinvestor garantert ha stort utbytte av å få bedre forståelse av gjeld.

 

Link til boka finner du her: https://hegnarbok.no/products/rik-pa-gjeld

 

5.     Utleieguiden – Boligutleie fra A til Å – Pål Restad

I Utleieguiden – Boligutleie fra A til Å, strør Pål Restad om med sin kunnskap om boligutleie. Restad har lang fartstid som eiendomsmegler og investor. I boka deler han åpenhjertig om personlige erfaringer, samt generelle betraktninger om markedet. Boka er omfattende, og dekker alt fra finansieringsspørsmål til hvordan du som utleier finner riktig leietaker.

 

Med utgangspunkt i at leseren kan ingenting om eiendom og utleie, passer denne boka for alt fra nybegynnere til erfarne. Restad skriver på en lettleselig måte, med fokus på formidling. Dette gjør boka ikke bare interessant, men også underholdende å lese. Forfatteren deler også vedlegg for kalkyleberegning og budsjettering.

 

Link til boka finner du ved å trykke her: https://www.palrestad.no/utleieguiden

Les også: Min Første Utleieenhet – Pål Restad

 

Noe for et hvert nivå

Alle de fem nevnte bøkene i denne artikkelen er på hver sin måte gode kilder til å tilegne seg mer kunnskap om eiendom. Der noen av forfatterne fokuserer spesifikt på den finansielle problemstillingen innen eiendom, har andre en mer generell tilnærming til faget i sine bøker. Uansett hvilket nivå du er på i dag er vi sikre på at du vil lære mye av å lese en eller flere av disse bøkene.

Eiendomshjørnet
Eiendomshjørnet
Et nettverk for eiendomsinvestorer. Bli medlem her!