Slik brukte de halvannen måned på å få gevinst på 1 200 000 kr

Eiendomshjørnet
Eiendomshjørnet
January 28, 2024

Selveierleiligheten på Frogner i Oslo sentrum ble våren 2023 overtatt for i underkant av 8 000 000 kr. Halvannen måned senere ble den lagt ut på markedet med en prisantydning 2 490 000 kr over den gamle. Eiendomsmegleren Location estimerer en fortjeneste på minst 1 200 000 kr. Les hvordan i denne artikkelen, hvor vi analyserer hva som er gjort og hvor mye det har kostet. 

 Å flippe vil si å kjøpe en eiendom med hensikt å tilføre mye verdi på kort tid, for deretter å selge den raskt videre med fortjeneste. Det finnes ulike måter å tilføre eiendommer verdi på. Verdiskapende tiltak kan bestå av utvikling, renovering, påbygg, eller utskilling. Med kunnskap og kreativitet ser eiendomsutviklere muligheter for å gjøre gode dealer. I denne artikkelserien ser vi nærmere på hvordan de har gjort det.

Denne artikkelen er skrevet med utgangspunkt i beregninger gjort av eiendomsmegleren med Twitter-pseudonymet "Location ". Location deler innsikt i det norske boligmarkedet, både på makro- og mikronivå.

Denne artikkelen ble først publisert inne på Eiendomshjørnet, et medlemsforum for små og mellomstore eiendomsinvestorer, hvor vi deler kunnskap gjennom fagartikler, videoer, dealanalyser og livesendinger. Se hva medlemmene sier her.

Objektet: 84 kvm selveierleilighet på Frogner i Oslo

Artikkelserien om flipping er for første gang i Oslo, nærmere bestemt eksklusive bydel Frogner på Oslo Vest. Etter flere andelsleiligheter skal vi denne gangen tilbake på sporet av selveierleiligheter. Boligen med et P-rom på 84 kvm inneholder to soverom, stue og spisestue, stort bad med ekstra separat toalett, og en romslig balkong. Sameiet disponerer garasjeplasser i byggets kjeller med direkte adkomst via heis.

 

Flipper overtok leiligheten i midten av mai 2023 ble den til en pris rett i underkant av 8 000 000 kr. Halvannen måned senere ble den igjen lagt ut i markedet med en solid prisantydning på 10 490 000 kr. Etter en måned i markedet endte selveieren med å gå for 10 300 000 kr. Med våre estimerte totale kostnader på 1 100 000 kr gir salget en gevinst på 1 200 000 kr før skatt. Ikke verst med en meget solid årslønn på bare halvannen måned. La oss se nærmere på flipperens tryllekunstner.

Les også: Slik flippet de en andelsleilighet med 600 000 kr i gevinst på 6 måneder

 

Planløsning: Utvidet kjøkken

Selv om vi denne gangen mangler tilgang til å publisere plantegninger fra før overtakelse, har ikke dette i realiteten noen ting å si med tanke på de minimale endringene som er blitt gjort. Etter å ha sett tidligere plantegning er det kun døren til hovedsoverommet som er flyttet fra å vende ut mot kjøkken til ut mot stuen. Dette for å gjøre bedre plass til kjøkkeninnredningen. Utover denne mindre endringen er det ingen andre aspekter å påpeke med den nye planløsningen. Noen vil påstå at dette er noe overraskende med en såpass markant verdiøkning på halvannen måned.

Plantegning.

Renovering

Med estimerte totale kostnader på 1 100 000 kr og tilnærmet uendret planløsning burde vi kunne forvente store oppgraderinger av boligens generelle standard. Vi tar en nærmere kikk på oppussing som er blitt gjort.

Les også: 5 tips til hvordan du kan gjøre utleieboligen din mer attraktiv

Stue

Leiligheten har et stort oppholdsrom bestående av stue og spisestue, med en peis som et tydelig skille mellom de to. Her er det lagt ny parkett, og øvrige overflater er enkelt pusset opp. I tillegg har det blitt satt inn nye innerdører i hele leiligheten. Mest inngripende her er likevel oppgraderingen av det elektriske anlegget, samt nytt rør-i-rør-system.

Stue før.

Stue etter.

Kjøkken

Kjøkkenet fra før og etter oppussing er ikke til å kjenne igjen, selv om det meste står på samme sted. Den nye kjøkkeninnredningen er fra Kvik, og kommer med integrerte hvitevarer. Soveromsdøra til hovedsoverommet har blitt flyttet for å lage ekstra spiseplass langs benken. Færre overskap gir plass til nye lys og lamper. Vask og rør står på samme sted. Alt i alt meget lekkert, her har det ikke vært spart på noe som helst.

Kjøkken før.

Kjøkken etter.

Soverom

Både det lille- og store soverommet har fått tilsvarende oppgraderinger som stuen, med ny parkett og et malingsstrøk på overflater. På det store soverommet har døren som kjent blitt flyttet, noe som har ført til at skapplassen er flyttet.

Hovedsoverom før.

Hovedsoverom etter.

Bad

Badet har fått et moderne utseende i stil med resten av leiligheten. Her er det lagt 60 cm * 60 cm marmorfliser på gulv, oppgradert fra enkel til dobbel servant, og oppusset toalett for å nevne noe. Røropplegget er derimot på samme sted som for overtakelse. Dette gjør jobben enklere, og kan være svært budsjettvennlig.

Bad før.

Bad etter.

Smart oppussing kan gi god avkastning

Flipper av leiligheten på Frogner har i dette tilfellet brukt enkle, men smarte løsninger under renoveringen. Boligen har fått et skikkelig ansiktsløft, noe vi tror har kostet over 1 000 000 kr. Likevel kunne disse kostnadene vært enda høyere om flipper hadde endret på planløsningen, eller flyttet på kompliserte elementer som rørsystemene på bad og kjøkken. Ved å oppgradere de nødvendige delene av leiligheten for å skape en moderne følelse har flipper fått maksimalt ut av leiligheten. Dette har resultert i en gevinst på 1 200 000 kr før skatt på bare en og en halv måned.

Les også: Slik tjente de 960 000 kroner med en andelsleilighet på under fem måneder i Trondheim i 2023

Eiendomshjørnet
Eiendomshjørnet
Et nettverk for eiendomsinvestorer. Bli medlem her!