Slik fikk de 1 000 000 kr i gevinst på to måneder i Stavanger sentrum

Eiendomshjørnet
Eiendomshjørnet
February 11, 2024

I Stavanger sentrum ble det våren 2023 solgt en 111 kvm stor selveierleilighet til 3 850 000 kr. Mindre enn to måneder senere var den samme boligen tilbake på boligmarkedet, men med ny prisantydning på 5 990 000 kr. Dersom boligen selges til prisantydning tror vi på en gevinst omkring 1 000 000 kr. Les hvordan i denne artikkelen, hvor vi analyserer hva som er gjort og hvor mye det har kostet. 

 

Å flippe vil si å kjøpe en eiendom med hensikt å tilføre mye verdi på kort tid, for deretter å selge den raskt videre med fortjeneste. Det finnes ulike måter å tilføre eiendommer verdi på. Verdiskapene tiltak kan bestå av utvikling, renovering, påbygg, eller utskilling. Med kunnskap og kreativitet ser eiendomsutviklere muligheter for å gjøre gode dealer. I denne artikkelserien ser vi nærmere på hvordan de har gjort det.

Denne artikkelen er skrevet med utgangspunkt i beregninger gjort av eiendomsmegleren med Twitter-pseudonymet "Location ". Location deler innsikt i det norske boligmarkedet, både på makro- og mikronivå.

Denne artikkelen ble først publisert inne på Eiendomshjørnet, et medlemsforum for små og mellomstore eiendomsinvestorer, hvor vi deler kunnskap gjennom fagartikler, videoer, dealanalyser og livesendinger. Se hva medlemmene sier her.

Objektet: 111 kvm selveierleilighet på Stokka i Stavanger

Artikkelserien om flipping reiser tilbake til Vestlandet. Denne gangen skal vi derimot lenger sør, nærmere bestemt oljehovedstaden Stavanger for å se nærmere på en selveierleilighet. I tider med mye negativ omtale rundt boligmarkedet har boligprisene i sentrum av byen steget med tilnærmet 8 % bare siste halvår. Leiligheten har et primærrom på 111 kvm, og kan skilte med to soverom, åpen stue-kjøkken-løsning, romslig bad med separat vaskerom og innglasset balkong.

 

Boligen ble i slutten av april 2023 overtatt av en profesjonell aktør med formål om å få den så fort som mulig tilbake på markedet med solid gevinst. Kjøpesummen den gang var på 3 850 000 kr. Under to måneder senere var prisantydning 5 990 000 kr. Når vi i dette tilfellet estimerer de totale kostnadene til å være omkring 1 200 000 kr, vil et salg til prisantydning gi en gevinst før skatt på nærmere 1 000 000 kr. Hvis du deler dette på de to månedene jobben ble utført, tilsvarer dette rundt 500 000 kr pr. måned.

 

Nok tall, la oss se nærmere på arbeidet som er utført.

Les også: Slik brukte de halvannen måned på å få gevinst på 1 200 000 kr

Planløsning: Felles bad og toalett

Tegningene over planløsningen før og etter oppussing viser noen, men ikke inngripende endringer. Flipper har laget felles stue og kjøkken, uten å flytte kjøkkenet. Dette har blitt gjort ved å rive mesteparten av veggen mellom rommene. På denne måten har to mindre rom blitt til ett større. Dette gir ofte bedre innslipp av lys, noe som er en ettertraktet kvalitet mange kjøpere vektlegger. En annen endring på kjøkkenet er at døren mot vaskerommet er lukket, slik at vaskerommet kun nås fra gangen på motsatt side.

Det som tidligere var bad og separat toalett har under oppussing blitt slått sammen. Dermed har badet blitt utvidet.

Planløsning før.

Planløsning etter.

Les også: 5 tips til hvordan du kan gjøre utleieboligen din mer attraktiv

Renovering: Ny vinduer og Strai-kjøkken

Estimerte totale kostnader på omkring 1 200 000 indikerer at det er blitt gjort solide oppgraderinger i boligens standard. Vi undersøker oppgraderingene rom for rom.

 

Stue

Det er blitt gjort flere endringer i stuen. For det første ser vi hvilken forskjell det gjør at deler av veggen mot kjøkkenet er fjernet. Dette gjør at det slipper inn mer lys, og rommet oppleves som større. I tillegg er vinduene ut mot balkongen blitt byttet med nye. Dette er ofte er en kostbar investering, men likefult smart da dette er noe mange ikke ønsker å gjøre mens de bor der selv. Utover dette er som vanlig alle overflater pusset opp.

Stue før.

Stue etter.

Kjøkken

Selv om lukkingen av døra mellom kjøkkenet og vaskerommet har blitt fjernet og dermed gitt rommet mer plass, har ikke kjøkkenet blitt utvidet. Tvert imot har innredning blitt noe redusert. Langs veggen er det blitt gjort plass til et mindre spisebord. Det tidligere kjøkkenet formet som en hestesko har blitt erstattet av et stilrent kjøkken fra Strai. Av bildene ser vi at plasseringen av rør ikke har blitt flyttet på, noe som er kostnadsbesparende.

Kjøkken før.

Kjøkken etter.

Soverom

Begge soverommene har fått de samme overflatestyling som stuen. Gulvet er nytt, og vegger og tak er malt. Bårdene og gardinbrettene er lite moderne, og derfor blitt fjernet for å holde soverommene i samme stil som resten av leiligheten.

Soverom før.

Soverom etter.

Bad og vaskerom

Tidligere var badet adskilt fra toalettet. Etter oppussing inngår derimot toalett i badet. Dette gjør at badet har blitt større, og sådan mer funksjonelt. De nye flisene gir rommet et stilfullt og moderne uttrykk. Innredning er nøytral, og mest sannsynlig budsjettvennlig. Vaskerommet har også blitt pusset opp.

Bad før.

Bad etter.

Les også: Slik tjente tre kompiser 1,4 millioner på kun 14 måneder i Drammen

Store rom er moderne

Åpen løsning med felles stue og kjøkken er populær blant flippere for en grunn. Store rom er veldig populært, mye på grunn av at det øker innslippet av lys. I dette tilfellet har fjerningen av deler av veggen mellom kjøkken og stue gitt flott resultat. Utover dette har det meste av boligens verdiøkning kommet gjennom den smarte renoveringen. Leiligheten oppleves moderne, selv om flere løsninger er gjort på budsjett. Ved salg til prisantydning mener vi flipper vil gå omkring 1 000 000 kr i pluss før skatt på denne dealen. Å sitte igjen med en gevinst på 1 000 000 kr før skatt på under to måneder er imponerende, og til stor inspirasjon for andre som ønsker å flippe!

Eiendomshjørnet
Eiendomshjørnet
Et nettverk for eiendomsinvestorer. Bli medlem her!