Slik tjente tre kompiser 1,4 millioner på kun 14 måneder i Drammen

Eiendomshjørnet
Eiendomshjørnet
December 17, 2023

Å flippe vil på eiendomsspråket si å kjøpe en eiendom med hensikt å selge den videre med fortjeneste innen kort tid. Det finnes flippere med ekspertise innen ulike områder. Aktuelle måter å flippe kan bestå av utvikling av eiendommer, renovere, bygge på, eller utskilling av tomter. Mangfoldet av flippere er stort. Noen spesialiserer seg på å kutte kostnader ved å gjøre mye av renoveringen selv, andre foretrekker å sette dette bort for å konsentrere seg om det tekniske.  Med kunnskap og kreativitet ser flippere muligheter for å gjøre god avkastning på kort tid. I denne artikkelserien skal vi se nærmere på flipper fra dagens boligmarked.

 

Denne artikkelen er skrevet med utgangspunkt i beregninger gjort av eiendomsmegleren med Twitter-pseudonymet "Location Location Location". Via plattformen deler Location sin innsikt i det norske boligmarkedet, både på makro- og mikronivå.

Denne artikkelen ble først publisert inne på Eiendomshjørnet, et medlemsforum for små og mellomstore eiendomsinvestorer, hvor vi deler kunnskap gjennom fagartikler, videoer, dealanalyser og livesendinger. Se hva medlemmene sier her.

Objektet

Neste objekt ut i artikkelserien tar oss til Drammen. Leiligheten fra 1981 er en selveier på 122 kvm, og kommer med terrasse på 40 kvm. I tillegg følger det med egen garasjeplass i regi av sameiet, samt en bod på 7 kvm. Boligen ligger i umiddelbar nærhet til knutepunkt med matbutikk, buss og barnehage, og utsikt over sentrum. Dermed ligger den også noe utenfor sentrumskjernen.

 

Leiligheten ble i november 2019 kjøpt for 3 450 000 kr av tre kompiser. I januar 2021, altså 14 måneder senere, ble den lagt ut med en prisantydning på 5 990 000 kr. Dette skulle den også gå for etter to måneder i markedet. Med estimerte oppussingskostnader på omkring 1 150 000 kr gir dette en pen, og mest sannsynlig skattefri gevinst på 1 390 000 kr. Skattefri hvis kjøper har eid og bodd i boligen i 12 av de siste 24 månedene. La oss se nærmere på endringene som har blitt gjort.

Les også: Slik tjente de 960 000 kroner med en andelsleilighet på under fem måneder i Trondheim i 2023

 

Planløsning

I motsetning til artikkelseriens tidligere objekter er det i dette tilfellet gjort få, om ikke noen endringer i planløsningen. Foruten fjerningen av grovkjøkkenet, at døra mellom kjøkken og gang er blokkert, og at badet har blitt noe utvidet er planløsningen omtrent helt lik. Her har kjøperne latt være å gå for en løsning med åpent kjøkken og stue. Dette viser at både åpen og lukket løsning kan fungere vel så godt, selv om vi tidligere har gitt uttrykk for at åpen løsning ofte er å foretrekke.

Plantegning før.

Plantegning etter.

Les også: Dette skal følge med boligen du kjøper

Renovering

Med så få inngrep i planløsningen er det nærliggende å tro at det har blitt gjort større endringer hva gjelder oppussing. Vi tar en titt på endringene rom for rom.

 

Stue

Alle stuens overflater er pusset opp. Gulvet er nytt Berry Alloc-laminat, et meget slitesterkt produkt med lang holdbarhet, og tilsvarende lange garantier fra butikk. Verdien av å bruke gode produkter selv om objektet kun er en flipp burde ikke undervurderes. Gode produkter reduserer ofte sannsynligheten for at nye kjøper påberoper feil og mangler i tiden etter salg, og sparer deg sånn sett for den unødvendige bruken av tid og de ekstra kostnadene det medfører. Utover gulvet har blant annet veggene fått et malingsstrøk og spotter har blitt satt inn i taket.

Stue før.

Stue etter.

Les også: 5 tips til hvordan du kan gjøre utleieboligen din mer attraktiv

Kjøkken

Kjøkkenet har, som i de fleste flipper, fått en skikkelig oppgradering. I dette tilfellet er det nye fra Kvik, med den populære kombinasjonen svart kjøkkeninnredning og hvit benkeplate. På før- og etter bildene ser vi tydelig at døra til gangen er borte, og at kjøkkenløsningen er endret til en L-form. Av salgsoppgaven kommer det frem at det er installert nytt elektrisk anlegg i leiligheten.

Kjøkken før.

Kjøkken etter.


Soverom

De tre soverommene står i stil med hverandre, blant annet med tilsvarende nytt gulv som i leiligheten for øvrig. I tillegg til dette er resterende overflater tatt. Vinduer er ikke byttet, noe som sparer flipperne for ytterligere kostnader. Nye vinduer er dyrt, og ofte ikke noe som burde byttes om det ikke er nødvendig.

Soverom før.

Soverom etter.


Bad og vaskerom

I leiligheten finnes det separat toalett, bad og vaskerom. Alle våtrommene er renovert, og røropplegget er fornyet. På badet har marmorflisene og innredningen bidratt til å gi boligen et moderne uttrykk. I tillegg til dette har det blitt satt inn nytt toalett på badet.

Bad før.

Bad etter.


Ikke alltid nødvendig å endre planløsning

I de tidligere artiklene våre i denne serien har mye av objektenes verdiøkning ligget i å optimalisere planløsningen. Dette er ofte inngripende og dyrt, men kan samtidig gi en helt annen opplevelse av boligen. I dette tilfellet har endringene av planløsningen vært minimale. Dette har mest sannsynlig bidratt å holde kostnadene lave. På denne måten har flipperne kunnet fokusere på enklere oppussing som overflater. Likevel har det også blitt utført mer omfattende renovering som oppgradering av elektrisk anlegg, - kjøkken og bad. Denne flippen viser likevel mulighetene som finnes innen flipping. Flipping kan gjøres i større og mindre grad!

Eiendomshjørnet
Eiendomshjørnet
Et nettverk for eiendomsinvestorer. Bli medlem her!